Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hasiči - březen, duben 2018

6. 5. 2018

Odborky

Během ledna a února jsme byli párkrát v tělocvičně, opakovali jsme si vázání uzlů, hráli hry, ale nejvíce času jsme věnovali rozšiřování svých znalostí z oblasti požární ochrany. Ten, kdo úspěšným splněním zkoušky, prokáže své znalosti z určité oblasti PO získá odznak odbornosti. Letos poprvé probíhalo přezkoušení společně pro všechny MH z našeho okresu. V neděli 11. března jsme se plni nervozity vydali do Dolní Dobrouče. Po krátkém úvodu a vysvětlení pravidel jsme se pustili do vyplňování testů. Pak následovala ústní část zkoušky, menší děti plnili jen ústní část. Podařilo se nám získat celkem 8 odznaků odbornosti:

Jirka J. - preventista junior                    Nela N. - cvičitel

Honzík K. - strojník junior                     Šimon B. - cvičitel

Sofinka T. - strojník junior                     Jirka F. - preventista

Milan J. - preventista                            Kuba Sk. - kronikář

 

soustředění

Jarní soustředění proběhlo ve dnech 6. - 8. dubna. Nejdříve jsme se rozdělili do tří družstev v kterých jsme pak procházeli různá stanoviště. V pátek nás čekalo motání hadice na čas, nácvik spojování hadic a vázání uzlíků. Také v sobotu nám od rána přálo počasí. Nejdříve jsme si zopakovali pravidla disciplín jejichž nácviku jsme se věnovali - to si připravili starší.Venku jsme se věnovali střelbě, opakování na braňák (zdravověda, topografie) a nácviku dovedností potřebných na štafety. Po skončení raního bloku jsme se vrhli ke stolu. Odpoledne se rozjeli soutěže ve skákání, vázání uzlů na čas, hadicové kuželky atd. Zbyl nám čas i na fotbálek, cihlu a další hry. K večeři jsme si opekli párky a hurá do pelíšků. V neděli se příprava zaměřila na nácvik požárního útoku a štafety dvojic. Před ukončením akce proběhlo vyhlášení výsledků soutěží a pak jsme se rozešli domů.

Děkujeme všem maminkám za dobré buchty, které nám připravili, dále tetě Vlastě za přípravu oběda a Lucii za pomoc s přípravou večeří a svačinek pro všechny hladové krčky.

 

Rudoltice

Prvním závodem roku 2018 pro nás byl ZPV "braňák" v Rudolticích. Páteční bouřka nás sice trochu rozladila, ale v sobotu 14. dubna nás naštěstí od samého rána provázelo sluníčko, jen trať byla místy trochu blátivá. Závodu se zúčastnilo 10 hlídek mladších a 7 hlídek starších žáků. Z našeho sboru se zúčastnili 3 pětičlenné hlídky.

mladší A: Petr, Milan, Lukášek, Pája a Sofi

mladší B: Ráďa, Dáda, Jirka J., Pavlík, Honzík K.

starší: Matěj Ba., Nela, Vendy, Kuba Se., Honza Sk.

Nejdříve startovali mladší. "Áčko" předvedlo skvělou střelbu - sestřelili 10 z 15 špalíčků a doplnili to jedním z nejrychlejších časů na trati. "Béčko" nás také mile překvapilo - 3 sestřelené špalíky a 5. čas na trati dávali naději, že neskončí na chvostu startovního pole. Poslední startovala pětice starších - i oni se stále lepší. Na trati sice obdrželi 7 tr. bodů, bylo to však nejméně ze všech hlídek.

A jak to vlastně všechno dopadlo? Domů jsme si odvezli dva poháry. Jeden za 1. místo mladších A, druhý za 3. místo v kat. starších. Dva úžasné dorty jsme snědli hned po nástupu (byli opravdu moc dobré) a navíc si každý odnesl tričko připomínající tento príma den.

 

čas na trati

trestné body

čas celkem

pořadí

mladší A

22:38

8

30:38

1. místo

mladší B

24:19

26

50:19

5. místo

starší

28:04

7

35:00

3. místo

 

 

Choceň

Liga jednotlivců v běhu na 60m s překážkami, pokračovala již 5. závodem, který proběhl v sobotu 28. dubna v Chocni. Viděli jsme spoustu dobrých výkonů, téměř letní počasí a tartanová dráha všem svědčili. Konkurence je veliká, ačkoliv si téměř všichni naši závodníci vylepšili své nejlepší časy, moc bodů do celkového hodnocení jsme nezískali. I tak jsme si závody užili a už se těšíme na další.

video: https://youtu.be/yMayJ55ZteQ

výsledkové listiny: http://www.oshusti.cz/souteze-mladeze/liga-osh-v-behu-na-60-metru

více v sekci: Mladí hasiči - liga jednotlivci