Jdi na obsah Jdi na menu
 


mladí hasiči - červen

22. 7. 2021

 

Mladkov

Okresní kolo dorostu proběhlo v neděli 13. června v Mladkově. Bohužel se nám nepodařilo sestavit družstvo tak jako na podzim a tak se zúčastnili puze Šimon a Honza S. Současně proběhl 2.  a zároveň závěrečný závod ligy v běhu na 100 m s překážkami, kde startoval také Kuba Se. Všichni tři soutěžili v kategorii střední dorostenci. Honzovi se tentokrát nedařilo, při obou pokusech se vracel pro koncovku a nakonec s časem 23,55s obsadil 11. místo. Kuba byl o kapičku rychlejší s časem 23,17s získal 10. místo, což je zároveň jeho osobní rekord na této trati. Šimon předvedl dva pěkné pokusy a s časem 19,66s získal 2. místo a to po sobotním tréninku nebylo jisté zda na závody pojede.

Po „stovkách“ se Šimon a Honza přesunuli na další disciplínu TEST. Na začátku sezony je zveřejněno 50 otázek z 5 oblastí hasičského života. Při závodech soutěžící dostane 15 náhodně vybraných otázek. Kluci mají pochvalu, oba testy bez chyb. Poslední disciplínou jednotlivců je dvojboj. 100m dlouhá dráha, kde soutěžící nejdříve překoná okno a pak 20m přenáší hasicí přístroj.

Honzovi čas 19,44s  přinesl 5. místo.

Šimon si v čase 17,61s zaběhl pro 2. medaili - opět za 2. místo. 

 

Choceň

Závěrečný závod Ligy MH v běhu na 60 metrů proběhl v pátek 18. června v Chocni. Účastnilo se 96 závodníků ve čtyřech kategoriích. Ačkoliv teploměr v areálu ukazovat teploty okolo 40°C bylo to příjemné odpoledne. Atmosféra závodů nám už hodně chyběla. A jak se dařilo našim závodníkům?

V silné konkurenci starších dívek Pája obsadila 24. místo s časem 16,19s. 

V kat. mladších závodili Nikolas 16. místo, Ráďa 10. místo a také Luky a Sofi kterým se podařilo vylepšit osobní rekord a zároveň se oba umístili na 4. místě. Luky v čase 16,93s a Sofi v čase 17,37s. Získané body se přičetli do celkového hodnocení ligy a výsledky nás mile překvapily.

Luky    1. místo          53 bodů                      Sofi        5. místo        41 bodů

Ráďa   9. místo                                             Eliška  12. místo         

Celá čtveřice od září přechází do kategorie starších.

Také klukům soutěžícím v kat. starších se dařilo. Kuba Se. v čase 14,99s obsadil 12. místo a Honza Sk. s časem 13,46s získal 3. místo. V celkovém hodnocení ligy Honza Sk. získal také 3. místo. Oba překonali trať v osobním rekordu a tím se s touto kategorií rozloučili.

 

Pardubice

V neděli se Šimon a Kuba Se. vydali na Krajské kolo dorostu - jednotlivců. Soutěžící se utkali ve dvou disciplínách, čekali je testy a běh na 100m s překážkami.  Šimon získal 5. místo a Kuba Se. získal 18. místo. Je to skvělé umístění a navíc oba získali cenné zkušenosti na krajské soutěži.

 

Dětský den

V červnu tradičně pořádáme Dětský den. Loni to bohužel nebylo možné a ten letošní, stejně jako všechny ostatní akce, ovlivnila přísná bezpečnostní opatření. U hasičárny se tentokrát sešli pouze hasiči našeho sboru a jejich nejbližší rodiny. Kromě covidu naši akci ovlivnilo něco moc zvláštního, ve čtvrtek během bouřky na jižní Moravě řádilo tornádo. Každý by chtěl nějak pomoci a tak se z nádoby na sladkosti stala pokladnička a kdo chtěl mohl přispět na pomoc Moravě.

Nejdříve jsme si nachystali nářadí na Pú. Všichni od nejmenších po největší mohli předvést co umíme. Pak si přilby nasadili rodiče, aby si vyzkoušeli jak se takový útok běhá. Potom už přišli na řadu chudy, lyže pro čtyři, fotbálek a všemi oblíbená „cihla“. Bylo to moc Pěkné odpoledne.