Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hasiči - březen

6. 4. 2015

Bazén

  V neděli 8. března jsme se po obědě sešli u hasičárny a vyrazili směr Česká Třebová. Našim cílem byl bazén. Na podzim jsme si zaplavali v Lanškrouně a chtěli jsme vyzkoušet něco nového. Bylo to dobrý, nejlepší byl asi tobogán.

 

 

Žichlínský tvrďák

  Na sobotu 28. března připravili hasiči ze Žichlínka pro  starší kategorii soutěž, kterou nazvali „Žichlínský tvrďák“. Stačilo kouknout z okna a už bylo jasné že to bude jen pro tvrďáky.

  A o co vlastně šlo? Každý soutěžící si na startu vzal batoh, se zátěží se kterým musel proběhnout celou trať. Po odstartování závodník překonal břevno nebo bariéru, přenesl 2 kanistry, poté musel napojit 2 hadice na hydrantový nástavec a rozvinul je. Následoval 3 metry dlouhý tunel a smotání dvou hadic C.

  Po těchto náročných úkolech stačilo popadnout hadici v nosiči a vyběhnout na kopec. Po seběhnutí z kopce hadici odložit na označené místo a běžet do cíle. Soutěžili kluci a holky dohromady. Z našich byl nejlepší Honza H., který se umístil na 4. místě v čase 137,94 s.

 

 

 Hasičárna

  V sobotu  28. března jsme podnikli ještě jednu akci. Odpoledne jsme všichni jeli do hasičárny HZS v Ústí nad Orlicí. Počasí se už zlepšilo a tak hasiči vyjeli s cisternou, abychom si ji prohlédli. V cisterně mají hasiči vybavení na různé zásahy. Viděli jsme hadice, vazáky, sekery, pilu, hydraulické nůžky a další věci. Mohli jsme si vyzkoušet i sedačky. Zjistili jsme, že vše musí být na svém místě, pro případný zásah. Poté nám hasiči ukázali také svoji plošinu, která dosahuje až do třiceti metrů. Nakonec jsme byli uvnitř v hasičárně. Viděli jsme tam opasky, protichemický oblek a oblek do velké vody. Jako v každé větší hasičárně mají také v Ústí klasickou sjezdovou tyč, ta se nám taky líbila.

  U vedlejší budovy jsme si mohli prohlédnout sanitku a vůz pro doktora. Také tady musí mít všechny věci své místo.           

Všem se tento výlet líbil.

                                                                           Honza a Kuba