Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hasiči - červen 2017

15. 7. 2017

Přívrat

Na druhé závody Orlickoústecké ligy, které se konaly 3. června v obci Přívrat, se vydalo pouze družstvo mladších ve složení Petr, Honza, Milan, Pája, Sofinka, Romča a Lukášek. Při prvním pokusu sestříkli terče v čase 24,42s ve druhém pokuse čas vylepšili na 23,18s. Obsadili tak 10. místo a získali 6 bodů do ligy.

 

Kunčice

V neděli se do Letohradu - Kučice vydala obě družstva. Tentokrát však měli všichni pouze jeden pokus a tak bylo důležité úspěšně dokončit. Mladší ve stejném složení jako v sobotu zabojovali a s časem 20,42s obsadili 6. místo a získali 10 bodů. Starší nastoupili ve složení Nela, Vendy, Jirka, Mája, Matěj Bo., Šimon a Matěj Ba. S drobnými problémy dokončili v čase 21,01s což jim stačilo na 9. místo a 7 bodů do bodování ligy.

 

smiley Dětský den smiley

V sobotu 10. června jsme se krátce po obědě sešli u hasičárny. Tentokrát to bylo jiné. Nejeli jsme na závody, přišli s námi maminky, tatínkové, babičky i kamarádi, kteří nejsou hasiči a společně jsme si užili Dětský den. U drobných soutěží nám byli sladkou odměnou bonbóny. Každý si mohl zaházet míčken nebo kroužkem na cíl, zahrát si fotbalový kroket, vyzkoušet si chůzi na chůdech nebo lyžování ve čtveřici. Samozřejmě jsme si našli čas i na náš oblíbený "fotbálek". Na závěr přišla na řadu tradiční soutěž zručnosti, každý musel rozvinout hadice, přenést kanistry, smotat hadici a to vše v co nejkratším čase. Odměnu získali všichni, kteří se zúčastnili. Celé odpoledne jsme si skvěle užili.

 

Krajské kolo Plamen

Dne 17. června probíhalo v Mladkově krajské kolo hry Plamen. V letošním roce si účast v soutěži maldších žáků v běhu na 60m s překážkami vybojoval i náš Honza Skalický. Od rána bylo nezvykle chladné počasí a v druhé části závodu navíc i pršelo, přesto jsme byli svědky skvělých výkonů. Honza předvedl dva pěkné pokusy s časy 16,69s a 16,76s. V kategorii mladších žáků obsadil 6. místo z 20 účastníků.


Bystřec

Poslední červnovou sobotu 24. 6. jsme se vydali do obce Bystřec, kde se konal další závod ligy v požárním útoku. Družstvo mladších předvedlo dva pěkné útoky. 1. pokus ukončili v čase 21,04s, 2. pokus byl rychlejší a čas 19,16s jim přinest 5. místo a 11 bodů. Družstvo starších předvedlo oba pokusy s drobnými chybičkami v časech 22,60s a 21,78s. Ačkoliv obsadili 8. místo nezískali žádné body, protože ve stejný den probíhalo krajské kolo dorostu a body do ligy se nerozdělovaly.