Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hasiči - červen,červenec, srpen 2019

30. 7. 2019

 

 

Přívrat

V sobotu 1. června se na závody do Přívratu vydalo jen družstvo mladších . V tento horký den soutěžili: Pája, Honza K., Pavel, Luky, Sofi, Eliška a Petruška. Už při prvním pokusu dosáhli letošního nejlepšího času 20,07s. Doufali jsme, že druhý bude ještě lepší, ale ten se moc nepovedl a byl z toho naopak letošní nejhorší čas. Naštěstí se počítá ten lepší a tak opět získali 8 bodů za 8. místo.

Bystřec

Neděle 23. června - Bystřec. Na této soutěži má každé družstvo dva pokusy, což se nám docela hodilo. Obě naše družstva musela pozměnit sestavu, protože pár dětí nemohlo na tyto závody jet. Mladší bojovali v sestavě: Ráďa, Dáda, Honza K., Pavel, Eliška, Petruška a Sofi. První pokus byl spíše na rozehřátí, Pavlík rozdělovačem trochu pokropil diváky a čas nebyl nic moc. Druhý útok už byl lepší, čas 21,77s jim přinesl 13. místo a 3 body do ligy. Starší nastoupili v sestavě: Nela, Jirka, Matěj, Kuba Se., Honza S.,Vendy a Milan. Po drobném zaváhání u nalejvání a špatném zakleknutí proudařky (na omluvu Vendy musíme říct, že si dva dny před tím na tréninku odřela obě kolena a byli jsme rádi, že vůbec běží) jsme si říkali, že čas 20,72s druhým pokusem určitě vylepšíme. Bohužel se tak nestalo. Kvůli zranění jsme museli proházet sestavu a to ještě nebylo to nejhorší. Když jsme viděli kolem rozdělovače proběhnout nespojenou koncovku pravého proudu bylo jasné, že bereme čas z prvního pokusu. Obsadili jsme 15. místo a urvali 1 bod do ligy.


 

Dolní Třešňovec

X. Ročník soutěže Mladých hasičů "O pohár SDH Dolního Třešňovce" proběhl v neděli 7. července na místním hřišti TJ Sokol Dolní Třešňovec. Závodu se zúčastnilo 15 družstev mladších a 13 družstev starších žáků. Jako první se mezi mladšími na start postavilo naše "A" družstvo ve složení: Pája, Honza K., Pavel, Luky, Ráďa, Eliška a Sofinka. Nervozita byla veliká, doma chce každý ukázat to nejlepší co dokáže. Podařilo se! Vylepšili svůj letošní rekord a ukázali, že opravdu umí. S napětím pak sledovali výkony ostatních družstev. Když byk dokončen poslední pokus v kategorii mladších mohli už slavit.

Čas 19,06s je vynesl na 1. místo.

Na prvních závodech se ukázalo také naše "B" družstvo mladších ve složení: Simonka, Vašík, Jirka P., Luky, Míša, Petruška a Dáda. Pro většinu to byly první závody a tak ačkoliv skončili až na 15. místě nikomu to nevadilo.

Když si starší chystali základnu, doufali jsme, že při nich bude stát štěstí jako při mladších. Pak přišel výstřel, cvak - cvak a už voda stříká na terče. Čas 18,12 s je naším letošním rekordem, bohužel dařilo se i dalším družstvům. Získali jsme 4. místo => to zamrzí. Do konce ligy proběhnou ještě tři závody. Nyní jsou mladší na průběžném 7. místě a starší na 8. místě v lize.


 

Třebovice

V neděli 18. srpna, ještě znaveni programem DRTIČE, jsme se vydali na závody v Pú, které pořádá SDH Třebovice. Mladší v prvním pokuse dosáhli času 19,50s a obsadili 7. místo. Pro starší byly připraveny nástřikové terče a tak jsme byli rádi, že máme dva pokusy, první se nám totiž moc nevydařil. Při druhém útoku se nám podařilo terče naplnit v čase 26,52s což bylo lepší než v Lukavici. Také starší obsadili 7. místo.

 

 

Dolní Dobrouč

Předposlední závod ligy v Pú proběhl 25. srpna v Dolní Dobrouči. Družstva se tu tradičně utkala ve dvou disciplánách - v požárním útoku a ve štafetě dvojic. Mladší ve štafetě obsadili 7. místo v čase 82,00s. První pokus v útoku byl celkem vydařený čas 21,45s jim nakonec stačil na 10. místo. Při druhém to byla trochu divočina. Nejdříve se nám proudařka rozběhla k jinému terči a pak se navíc rozpojil spoj “C”. Nejrychleji zareagoval Luky, který hadice rozmotal a spojil. Zaslouží si vellkou pochvalu je vidět, že ví co dělá a dokáže pomoc ostatním.  Také starší měli štafetu lepší než útok. V útoku s časem 18,22s obsadili 12. místo. Ve štafetě získali v čase 62,47s 5. místo - skvělý výkon celé pětice od velitele až po motače.