Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hasiči - červenec

22. 8. 2015

 

Výlet na Pastviny

  První prázdninovou sobotu 4. července jsme byli na výletě. Po obědě jsme se všichni sešli u hasičárny, kde se k nám přidali také mladí hasiči z Lanškrouna.

Když jsme se konečně usadili do aut, vyrazila celá kolona směr Pastvinská přehrady. Našim cílem byla vodní záchranná služba.

  Po příjezdu jsme se rozdělili do čtyř skupin, abychom si co nejlépe vyzkoušeli co musí umět záchranáři na vodě.

  Naše skupina jela jako první na motorovém člunu. Pluli jsme přes celou přehradu. Kdyby tam nebylo tolik plavců a šlapadel mohli bychom jet ještě rychleji, ale i tak to bylo dost dobrý.

  Na dalším stanovišti jsme chodili po lehátkách, která používají záchranáři místo mola. Každý si pak zachránil tonoucího (všichni stejného)  pomocí „házečky“. Když už jsme byli ve vodě, tak jsme si taky trochu zaplavali a zablbli.

  Ve vodě jsme zůstali i na třetím stanovišti. Vyzbrojeni vestami a pádly jsme nalezli na rafty. Ti odvážnější si mohli vyzkoušet jak je těžké dostat se na raft z vody.

  Čtvrtým stanovištěm byla zdravověda. Vystřídali jsme si role záchranářů a zraněných. Už víme jak se má správně postupovat, když někoho potřebujeme přivázat k lehátku a odnést ho na jiné místo. Bylo dobrý, že jsme si to mohli hned všechno vyzkoušet.

 

Závody o pohár SDH Dolní Třešňovec

  V neděli 12.července se na fotbalovém hřišti v D.Třešňovci konaly závody mladých hasičů. Závodů se zúčastnilo 16 družstev mladších a 13 družstev starších.

  Áčku mladších se pokus podařil, výsledný čas měl hodnotu 18,33 s - s tímto časem jsme se umístili na 3. místě. Je to zároveň náš nejlepší čas, kterého jsme dosáhli v této sezóně na závodech. Béčko mladších mělo také hezký čas 37,87 s, který je zařadil na 13. místo.

  Starší si také udělali rekord. Pokus dokončili v čase 18,50 s, ten jim však stačil jen na 8. místo.

                                                                                                            Honza