Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hasiči - duben 2019

5. 5. 2019

soustředění

Tradiční jarní soustředění proběhlo ve dnech 5. - 7. dubna 2019. Pátek odstartovali mladší plněním disciplín víceboje - motání hadice na čas, střelba ze vzduchovky, skákání přes švihadlo, běh na 60m a spoje hadic. V sobotu jsme se po ranní rozcvičce pustili do opakování uzlíků a značek, které potřebujeme umět na "braňák". Párkrát jsme přelezli lano a už tu byl oběd a po něm vyhlášení výsledků jarního víceboje. Zbytek dne jsme věnovali různým hrám. Nedělní část soustředění patřila nácviku požárního útoku. Trochu se nám změnila sestava, tak uvidíme jak nám to půjde.

Byl to náročný víkend,ale bavilo nás to.

Výsledky víceboje:

přípravka                mladší               starší

1. Dáda                 1. Luky              1. Vendy

2. Prokůpek          2. Pája               2. Honza S.

3. Míša                 3. Honzík K.       3. Šimon

 

Rudoltice

Slunečné ráno napovídalo, že to bude prima den. Byla sobota 20. dubna a před námi byl branný závod v Rudolticích. Jde o první závod v roce a rádi tam jezdíme, protože se účastní méně družstev a díky tomu je tam vždy přátelštější atmosféra. Navíc se na těchto závodech vyhrávají pěkné ceny a dobré dorty. Letos se účastnilo 8 družstev mladších a 7 družstev starších žáků.

Nejdříve šli na start mladší. My jsme sestavili dvě hlídky. První startovala ve složení: Pája, Sofi, Eliška, Pavel a Honza K. Po doběhnutí byli trošku smutní, protože se jim nepodařilo vše tak jak si představovali. O to větší měli radost, když zjistili, že jsou 1. Druhá hlídka ve složení: Ráďa, Hynek, Dáda, Prokůpek a Petruška obsadila 8. místo. I oni nás potěšili neboť ukázali, že už ledasco umí a to není málo. Také obě hlídky starších se s tratí poprali jak nejlépe uměli. První hlídka ve složení: Matěj Bár., Kuba Sk., Jirka, Petr a Milan obsadila 6. místo. Druhá hlídka ve složení: Nela, Vendy, Šimon, Kuba Se. a Honza S. vybojovala 3. místo.

Po slavnostním nástupu jsme si rozdělili dorty, které jsme vyhrály (byli moc dobré) a pak už jsme se vydali domů. Byl to PRIMA DEN.

 

Choceň

Liga MH v běhu na 60m překážek pokračovala 5. závodem v sobotu 27. 4. v Chocni. Závodu se zúčastnilo 66 mladších a 93 starších závodníků. Od nás jeli ze starších jen Honza Sk. a Petr. Honzovi se povedlo získat 1 bod do ligy za 15. místo s časem 16,08s. V kat. mladších soutěžili: Pája, Sofi, Eliška, Ráďa, Hynek, Dáda a Prokůpek. Nejlépe se umístila Pája, která s časem 20,90s obsadila 16. místo ve své kategorii.