Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hasiči - září, říjen 2019

7. 12. 2019

 

Letohrad

Poslední závod ligy v požárním útoku se konal v sobotu 7. září v Letohradě. Soutěžní družstva mají jen jeden pokus - poslední pokus sezony, který může rozhodnout o medailích. Za náš sbor se zúčastnila tři družstva. Mladší “A” ve složení: Pája, Sofi, Eliška, Luky, Honzík, Ráďa a Dáda dosáhli času 22,26s a obsadili 6. místo. V celkovém hodnocení ligy získali 64 bodů a 7. místo z 28 družstev. Mladší “B” ve složení: Luky, Petruška, Jirka, Vašík, Davídek, Míra a Viktor zakončili pokus v čase 44,35s a obsadili 13. místo.  Starší ve složení: Nela, Vendy, Šimon, Jirka, Honza, Kuba a Petr dosáhli svého nejlepšího času v sezoně - 17,08s stačilo na 4. místo. Během roku nasbírali 48 bodů což je zařadilo na 7. místo z 26 družstev.

 

Mladkov

V sobotu 14. září v Mladkově odstartovaly ligy jednotlivců v běhu na 60 m a 100 m s překážkami. Jelikož ve stejný den probíhala Lanškrounská kopa vydalo se od nás pouze šest závodníků.   A jak se jim dařilo?

mladší žáci    Ráďa   30,18s    23. místo     mladší dorostenci    Honza   24,80s    5. místo

starších žáci  Šimon  14,86s   10. místo                                      Petr       29,33s    6. místo

                      Honza  16,34s   22. místo     střední dorostenci   Šimon    22,42s  11. místo

                      Petr      19,02s   32. místo     starší dorostenci     Matěj     23,25s   15. místo

                                                                                                   Sargis     29,44s  18. místo

                      

Bohousová

V neděli 15. září pokračovali MH v Bohousové 2. závodem ligy v běhu na 60 m s překážkami. V kategorii starších startoval pouze Honza, podařilo se mu zlepšit čas z předešlého dne a s časem 15,96s obsadil 9. místo. V kategorii mladších závodili Ráďa, Dáda, Sofi a Eliška. Ráďa také vylepšil svůj čas 27,23s stačilo na 21. místo. Dáda po pádu z kladiny doběhl v čase 40,04s a obsadil 25. místo. Na Elišku padl smolný den, se dvěma neplatnými pokusy uzavřela startovní pole. Více se dařilo Sofince, která s časem 21,85s osadila 12. místo a získala 4 body do ligy

 

 

Černovír

Na další závody jsme se vydali 21. září do Černovíra. Probíhá tu ZPV “braňák” a běh jednotlivců na 60 m s překážkami. Na trať se v kat. mladších vydalo 42 hlídek. Od nás soutěžili Sofinka, Eliška, Hynek, Prokůpek, Míra a Jirka P. Ačkoliv se všichni snažili obsadili 31. místo. Starší byli úspěšnější, jejich družstvo ve složení Jirka F., Kuba, Honza, Milan a Petr obsadilo 18. místo ze 44 hlídek. Každý kdo měl zájem mohl běžet také závod jednotlivců na 60 m s překážkami. Mladší se zúčastnili všichni. Nejvíce se dařilo Sofince, která za 10. místo získala 6 bodů do ligy. Eliška 26. místo, Hynek 28. místo. Poprvé se na start postavili také Jirka P. a Míra, oba se s tratí poprali hrdinně.

V kat. starších závodili Honza 14,90s 6. místo, Kuba 17. místo, Petr 26. místo.

 

 

Klášterec nad Orlicí

Pošmourné ráno 5. října dávalo tušit, že se vyplní předpověď a celá sobota proprší. Právě na tento den je naplánované I. kolo hry Plamen v Klášterci nad Orlicí - ZPV “braňák” a tak se vydáváme na cestu.  Zaparkujeme v areálu přeplněném auty a vydáváme se na 15 minutový přesun do tábora, kde je celé zázemí závodu. Po krátkém nástupu se první hlídky přesunuli ke startu. Vzhledem k tech. problémům první hlídka vyběhla asi o 30 minut později než bylo plánováno. Celou dobu bylo chladno, střídavě pršelo a mrholilo, ale nikdo to nevzdal. S úkoly se tentokrát lépe vypořádali mladší. Starší trať zvlládli v průměrném čase, ale cestou nasbírali spoustu zbytečných trestných bodů což je odsunulo na 39. místo. Hlídka starších běžela ve složení Šimon, Milan, Petr, Jirka F. a Honza S. Mladší na trať vyslali dvě hlídky “A” ve složení: Sofinka, Eliška, Pavel, Honza K. a Hynek obsadila 28. místo. Hlídka “B” ve složení: Petruška, Prokop, Jirka P., Vašík a Míra obsadila 57. Místo. V celkovém hodnocení družstev jsou naši mladší na 23. místě.

Kolem poledne se rozběhla soutěž dorostenců. Zúčastnilo se 159 dorostenců a dorostenek v 9 kategoriích. My jsme sestavili smíšené družstvo: Vojta, Matěj, Sargis, Nela a Vendy, které obsadilo 6. místo. Napoprvé to nebylo špatné, ale některé trestné body byly zbytečné a je nám jasné, že budeme muset zapracovat na šplhu. Soutěže jednotlivců se zúčastnili v kat. střední Šimon 7. místo, Kuba Sk. 13. místo, Jirka F. 14. místo a kat. mladší Honza Sk. 2. místo. Když jsme se vydali na cestu domů, už se začalo stmívat a pomalu ustával i déšť.

 

 

Lanškroun

Posledním závodem roku 2019 byl náš závod, který jsme uspořádali 19. října na atletickém stadionu v Lanškrouně. Proběhl zde 4. závod MH v běhu na 60 m s překážkami a 2. závod dorostu v běhu na 100 m s překážkami. Počasí nebylo nejhorší. Od rána lehce mlha, chladno, ale nepršelo a to je nejdůležitější. Po osmé hodině se začali sjíždět soutěžící. Ve 4 kategoriích Mladých hasičů startovalo 171 dětí. Běhalo se ve 3 drahách, každý měl dva pokusy, započítává se lepší dosažený čas. K vidění byla spousta skvělých výkonů, některé méně zdařilé i několik nebezpečně vypadajících pádů. Naštěstí všichni odešli po svých a doufáme, že bez následků. Za náš sbor soutěžilo 17 dětí 12 mladších a 5 starších: Pavlík, Ráďa, Hynek, Dáda, Prokop, Jirka P., Míra, Eliška, Petruška, Pája, Viktor, Petr a Kuba běželi jak o život, pěti se podařilo vylepšit své nejlepší časy. Ostatní se ve své kategorii probojovali do bodované patnáctky nejlepších: Šimon 16,17s 12. místo, Luky 19,77s 9. místo, Sofi 18,43s 6. místo a Honza který s časem 14,70s získal medaili za 3. místo 

Po ukončení soutěže MH jsme přestavěli překážky a připravili soutěžní dráhy pro dorostence. Ti mají na rozdíl od MH delší kladinu a kluci bariéru vysokou 170 cm. Starší dorostenci mají nejtěžší překážky - bariéra měří 200 cm a kladinu přebíhají ve výšce 120 cm. V šesti kategoriích se letost zúčastnilo 85 dorostenců a dorostenek.

Ve čtyřech kategoriích jsme měli zástupce i my:

starší dorostenci        Matěj       22,17s    10. místo

                                  Sargis      26,62s    15. místo

střední dorostenky    Nela         22,60s    15. místo

                                  Vendy      36,02s    24. místo

střední dorostenci     Šimon      22,97s    15. místo

mladší dorostenci     Honza      21,99s      1. místo

                                  Kuba       28,33s      4. místo

                                  Petr         29,55s      5. místo

 

Padly 4 osobní rekordy a navíc cinkla druhá medaile pro Honzu. Po nástupu jsme se pustili do úklidu překážek, stánků a celého stadionu. Byl to náročný den, ale byl fajn.

Děkujeme všem, kteří pomohli připravit tuto soutěž, přiložili ruku k dílu a přispěli tak k hladkému průběhu soutěže.

 

brigáda

Podzimní počasí nám připravilo perfektní podmínky pro plánovanou brigádu. Během týdne silně foukal vítr a díky tomu opadalo všechno listí z našeho javoru. Chopili jsme se hrábí, košťat a pustili jsme se do úklidu. Dvě hodiny práce a okolí hasičárny se změnilo k nepoznání. Pracovali jsme s tak velkým nasazením, že to dvoje hrábě nevydržely. Naštěstí máme mezi sebou kluky šikulky, kteří je hned opravili. Když se začalo šeřit zbylo jen uklidit použité nářadí a hurá domů.