Jdi na obsah Jdi na menu
 


mladí hasiči 2020 2. část

19. 11. 2020

Všichni víme, že je tento rok jemně řečeno bláznivý. Nic není jako dřív, cokoliv plánovat není jednoduché. Ani Mladí hasiči neprožili rok 2020 tak jak si představovali. Závody, které měli proběhnout od dubna až do července, se nekonaly. Dokonce jsme museli zrušit i běžné schůzky. Je to škoda. Už jsme se těšili na útoky, štafety i závody jednotlivců. Někteří z nás třeba mohli postoupit do kraje a neměli k tomu daleko. Pro někoho to byla poslední sezona v kategorii starších žáků, o to pak víc mrzí, že si nemohli pořádně zazávodit.

Během léta jsme trénovali útoky, překážky a procvičovali vše potřebné na “braňák” s nadějí, že přeci jen nějaké závody proběhnou.

 

Družstvo mladších, ve složení Honza K., Vašík K., Jiřík P., Pavel D., Petra D., Eliška J. a Sofi T., se 29. srpna zúčastnilo závodů v Dolní Dobrouči. Požární útok dokončili v čase 24,83s a obsadili 5. místo. Mile nás překvapili v druhé disciplíně. Při štafetě dvojic předvedli bezchybný pokus a s časem 81,31 získali 3. místo.

 

Ligu jednotlivců v běhu na 60m zahájili 6. září závody v Bohousové. Zúčastnilo se celkem 110 mladých hasičů. Za náš sbor závodili Pája, Eliška, Sofi, Ráďa, Luky Č., Honza S. a Petr. Nejlepšího umístění z našich dosáhli v kat. mladších Luky s časem 20,11s 4. místo a v kat. starších Honza S. s časem 14,72s 4. místo.

 

Po týdením volnu jsme se vydali v sobotu 19. září do Černovíra. Braňák se z bezpečnostních důvodů nekonal a tak tu letos nezvykle proběhl pouze závod v běhu na 60m s překážkami. Tentokrát za nás závodili Ráďa, Luky, Nikolas, Dáda, Petr, Honza, Sofi a Eli. Pro Nika to bylo poprvé, kdy se postavil na startovní čáru. S celou dráhou se popral hrdině a dosáhl cíle s platným časem. Nejlepšího a opět stejného umístění dosáhli v kat. mladších Luky Č. s časem 18,24s 2. místo, v kat. starších Honza S. s časem 13,90s 2. místo.

 

Hned další den v neděli 20. září proběhli závody v Mladkově. Konaly se tu dva závody jednotlivců. Běhu na 60m se zúčastnili Sofi, Pája, Luky Č., Ráďa, Petr a Honza S. Svůj osobní rekord si tu vylepšila Pája, trať zvládla v čase 16,19s. Nejlépe se tentokrát umístil

Luky Č. s časem 18,24s získal 1. místo.

Následoval závod dorostenců v běhu na 100m, z našich se zúčastnili Sargis, Šimon, Honza a Petr. V kategorii střední dorost Honza obsadil 2. místo v čase 20,98s.

Po skončení závodu proběhlo kromě vyhlášení výsledků dne také vyhodnocení ligy 2019/2020, která bohužel nemohla proběhnout celá. Dařilo se i našim:

Sofi T.       10. místo   mladší dívky               

Honza S.     5. místo   starší chlapci                

Honza S.     2. místo   mladší dorost

Petr N.        4. místo   mladší dorost

 

ZPV - I. kolo hry Plamen   Bystřec 3. října 2020

Letošní “braňák” se naštěstí mohl uskutečnit v plánovaném termínu, ale byl hodně odlišný od těch dřívějších. Neproběhl zahajovací ani závěrečný nástup. Aby se nehromadilo moc lidí ve stejnou dobu na daném místě, každý sbor přijel podle připravené startovní listiny až v čase určeném pro start družstva. Kategorie mladší se zúčastnilo 46 hlídek z 35 sborů, v kat. starších se zúčastnilo 54 hlídek z 39 sborů.

Naše hlídky startovaly v 9:00 až v 9: 30 hod. ve složení:

ml. A Eliška, Ráďa, Dáda, Petra, Vašík    obsadila 35. místo

ml. B Luky Č., Jiřík, Adélka P., Adélka H., Nikolas  obsadila 29. m

starší Honza S., Kuba Se., Lukáš H., Pája, Sofi   obsadila 21. místo

 

Kolem jedenácté hodiny přijeli naši dorostenci první startoval Šimon, trať zvládl za 26 minut a obsadil 4. místo v kat. střední dorost. Dalším byl Kuba Sk., ten si pobyt na trati vyloženě užíval a do cíle se vrátil po 1 hodině, obsadil 8. místo v kat. starší dorost. Poslední se do závodu vydalo dorostenecké družstvo ve složení Nela, Vendy, Sargis, Kuba Se. a Honza S. Trať zdolalo za 41 min. a obsadilo 5. místo z 8. smíšených družstev.

 

Naše závody plánované na 17. října jsme přesunuli na jaro, snad bude situace příznivější. 5. října zůstali doma středoškoláci, 12. října 2. stupeň ZŠ a po pár dnech i 1. stupně ZŠ. Přišel zákaz sportovních akcí i všech volnočasových aktivit, kdo ví kdy se zase sejdeme, snad brzy.  smiley